Activitats d'esport i lleure

GIMCANA DE PEDALS (EI-CI-CM-CS)

Els infants proven els vehicles amb diferents maneres de conduir, frenar i pedalar dins un circuit per les pistes de la casa. Un cop dominats es fan contrarellotges, relleus i jocs sobrer rodes.

RUTA DELS TÒTEMS (CI-CM-CS)

Ruta pel bosc pel voltant de la casa de colònies per trobar sis tòtems de fusta al llarg el camí. A cada tòtem s’explica algun coneixement sobre els indis, les creences, les tribus, la vestimenta... és llegeix una endevinalla escrita amb indi i també amb català i finalment proposen una activitat relacionada amb aquests coneixements adquirits (construir un tipi amb pals, joc de punteria, carrera de cavalls, cursa de crits...). 

JOCS TRADICIONALS (EI-CI-CM)

Conjunt de jocs d’ahir, d’ara i sempre. Els infants juguen a jocs que els seus avis i pares ja van jugar i que des de la casa els hi volem ensenyar perquè segueixi la tradició. Alguns jocs són el mocador, pica paret, les cadires (cercles musicals), la guineu(les cues), paracaigudes, tres en ratlla, xarranca...

OLIMPIADES (CI-CM-CS)

L’activitat d’olimpíades acosta tres esports poc comuns als infants: hanbol, volei i tir amb arc. Els infants fan equips, es posen el nom d’un país i s’inventen una bandera. Després s’enfronten entre els “països” i van sumant punts. Al final de l’activitat el país amb més punts ha guanyat les olimpíades de Can Castellar.

COMBIESPORTS (CI-CM-CS)

L’activitat ens permet conèixer tres jocs de diferents parts del món: la pilota canadenca, la teixa i el doctor. L’activitat es realitza al camp de futbol amb un grup d’infants.

CURSA D'ORIENTACIÓ (CM-CS)

Els infants per grups han de completar una ruta  amb l’ajuda de la brúixola  i unes coordenades del roadbook. Al llarg de la ruta, han de contestar a unes preguntes que es trobaràn, relacionades amb el bosc de Can Castellar.

IMPOSTOR (CS)

Joc de rol inspirat amb l’Among Us. Cada infant té un personatge i un rol dins la partida. També han de superar unes proves per poder acabar el joc abans que altres els eliminin. Les proves son d’enginy i deducció: puzles, geometria, laberint, problemes...