Activitats educació ambiental

LA BRUIXETA REMEIERA (EI-CI)

La bruixeta és un personatge que viu pels boscos del Parc del Montnegre i Corredor. Tota despistada, sempre es perd anant a buscar les plantes remeieres per fer els sabons. Necessita l’ajuda dels infants de la casa per trobar la seva escombra. Per donar-los les gràcies els ensenya i explica les propietats i olor de quatre plantes remeieres (menta, farigola, romaní i lavanda) per acabar fent un taller de sabó. 

PETITS INDIS (EI-CI)

El petit indi Ploma Blanca, de la tribu Dakota es presenta als infants a través d’una carta i els explica la importància de fer silenci i comportar-nos al bosc per no espantar ni molestar els animals que hi viuen. Seguin les pistes que ens va deixant els infants es converteixen en petits indis com ell: pintant-se la cara, posant nom a la seva tribu, fent un crit indentificatiu, una dansa i acabant fent un taller de cintes i plomes.

CAMÍ SENSORIAL (EI-CI-CM)

Recorregut pels camins del bosc que envolten la casa de colònies per fer una experimentació sensorial i conèixer la flora que ens envolta. A través del tacte, la vista, l’oïda i l’olfacte aprendrem coneixements dels arbres, arbustos, bolets, molsa amb caixes toca-toca, saquets d’olor, lupes d’observació...

ARBRE DELS DESITJOS (EI-CI)

Recorregut pels camins del bosc que envolten la casa de colònies fins l’arbre dels desitjos on s’explicarà als infants la història d’aquest per saber perquè és especial i màgic. Després cada infant en una cartolina dibuixarà o escriurà el desig que té i el penjarà a l’arbre perquè el pugui ajudar a complir.

EL FOLLET NIKI (EI)

El follet Niki és un personatge que viu el bosc i és molt tímid. Ell és amic de totes les plantes i animals, i procura que tot el bosc estigui net. Es posa trist quan troba deixalles, perquè sap que no els fa cap bé als seus amics (animals i plantes). Proposa als infants a través de pistes que el busquin, ajudant-lo a trobar la seva roba i aprenent a reciclar. Finalment, el Niki els entrega una fusteta amb la seva cara a cada infant per agrair-li la seva ajuda.

DOLMEN DE PEDRA GENTIL I ERMITA DE SANTA EULÀLIA DE TAPIOLES

Excursió pel Parc del Montnegre i Corredor fins al Dólmen. Allà es parla de la prehistòria, de com es construïen els dòlmens i s’explica una llegenda de les bruixes. Després, seguint l’excursió arribem a l’ermita en ruïnes on es poden veure elements decoratius del romànic i gòtic i també s’explicarà la vida dels monjos i clergues que es trobaven allà vivint segles passats.

PEP L'AVENTURER (EI-CI-CM)

El Pep és un pagès que viu prop de la casa i ens prepara una activitat perquè els infants coneguin els animals que habiten en aquest bosc. A través d’un recorregut hauran de buscar fotos d’animals (gamarús, serp, gripau, guineu, porc senglar, geneta...) per conèixer més sobre ells. Cada un dels animals també proposa una activitat relacionada amb alguna qualitat o peculiaritat seva (habitat, petjada, esquelet, pell, so, alimentació). 

PAU EL BANDOLER (CI-CM)

Els infants es divideixen en dos grups, uns nyerros i els altres cadells. Qui trobarà abans el tresor del bandoler Pau Gilbert? Seguint les pistes que ens ha deixat a mocadors, pedres, petjades i fulles arribar a trobar el tresor abans que l’altre grup perquè no ens robin el tresor. A més, a cada pista aprendrem més sobre els bandolers del segle XVIII que vivien en aquestes terres.