Educació infantil

Els petits Indis

El petit indi Ploma Blanca, de la tribu Dakota es presenta als infants a través d’una carta i els explica la importància de fer silenci i comportar-nos al bosc per no espantar ni molestar els animals que hi viuen. Seguin les pistes que ens va deixant els infants es converteixen en petits indis com ell: pintant-se la cara, posant nom a la seva tribu, fent un crit indentificatiu, una dansa i acabant fent un taller de cintes i plomes.

La bruixeta Remeiera

La bruixeta és un personatge que viu pels boscos del Parc del Montnegre i Corredor. Tota despistada, sempre es perd anant a buscar les plantes remeieres per fer els sabons. Necessita l’ajuda dels infants de la casa per trobar la seva escombra. Per donar-los les gràcies els ensenya i explica les propietats i olor de quatre plantes remeieres (menta, farigola, romaní i lavanda) per acabar fent un taller de sabó.

El món del circ

La pallassa Esther dóna la benvinguda als nens explicant a tots que té molta vergonya perquè ha perdut la seva màscara, que no és altra cosa que el seu nas vermell. També els fa saber que a Can Castellar tenim una petita escola de circ, on si volen, poden aprendre les diferents tècniques. Engresca als nens perquè l’ajudin a buscar el nas i així comença el món del circ. A partir d’aquí farem un viatge per les diferents activitats: acrobàcia, clown, maquillatge, expressió corporal, malabars i equilibri sobre corda fluixa.

La castanyada

Caminant i cantant entre els boscos del Corredor, observarem els canvis que es produeixen a la tardor: color, aromes i sensacions. Entre castanyes i castanyers ens trobarem a la Marieta Castanyera, que ens explicarà històries i anècdotes, collirem castanyes, les torrarem i les menjarem tot cantant i ballant al voltant del foc.

El follet Niki

 El follet Niki és un personatge que viu el bosc i és molt tímid. Ell és amic de totes les plantes i animals, i procura que tot el bosc estigui net. Es posa trist quan troba deixalles, perquè sap que no els fa cap bé als seus amics (animals i plantes). Proposa als infants a través de pistes que el busquin, ajudant-lo a trobar la seva roba i aprenent a reciclar. Finalment, el Niki els entrega una fusteta amb la seva cara a cada infant per agrair-li la seva ajuda.

Camí sensorial

Recorregut pels camins del bosc que envolten la casa de colònies per fer una experimentació sensorial i conèixer la flora que ens envolta. A través del tacte, la vista, l’oïda i l’olfacte aprendrem coneixements dels arbres, arbustos, bolets, molsa amb caixes toca-toca, saquets d’olor, lupes d’observació...