Educació infantil

Els petits indis

Feia molt de temps, als voltants de les muntanyes de Can Castellar, rondava un petit indi que es deia Ploma Blanca i que es va fer molt amic dels monitors. Els va ensenyar moltes coses de la seva tribu Pedra Freda i ens va deixar una sèrie de missatges perquè tots aquells nens que ens vinguessin a visitar, el puguessin conèixer i aprendre els seus costums. L’activitat consisteix en un joc de pistes pel bosc i l’elaboració d’una disfressa d’indi.

La bruixeta Lluneta

La bruixeta Lluneta viu als boscos de Can Castellar. És una mica despistada i ha perdut la seva escombreta. Els nens l’ajudaran a buscar-la, tot seguint unes pistes pel bosc. La bruixeta els ensenyarà a fer una poció amb les plantes aromàtiques que colliran durant la seva passejada per la natura. Tots junts cantaran i ballaran al voltant de l’olla. Finalment la bruixeta tirarà la pols màgica. Ooooooh…

El món del circ

La pallassa Esther dóna la benvinguda als nens explicant a tots que té molta vergonya perquè ha perdut la seva màscara, que no és altra cosa que el seu nas vermell. També els fa saber que a Can Castellar tenim una petita escola de circ, on si volen, poden aprendre les diferents tècniques. Engresca als nens perquè l’ajudin a buscar el nas i així comença el món del circ. A partir d’aquí farem un viatge per les diferents activitats: acrobàcia, clown, maquillatge, expressió corporal, malabars i equilibri sobre corda fluixa.

La castanyada

Caminant i cantant entre els boscos del Corredor, observarem els canvis que es produeixen a la tardor: color, aromes i sensacions. Entre castanyes i castanyers ens trobarem a la Marieta Castanyera, que ens explicarà històries i anècdotes, collirem castanyes, les torrarem i les menjarem tot cantant i ballant al voltant del foc.

El follet Niki

Niki, un follet trapella, rialler i vergonyós, que tan aviat s’amaga, com apareix amb alegria. Ell ens guiarà pel bosc. Jocs, proves i aventures faran una estona inoblidable. Aaaah… I al final sorpresa.

En busca del tresor

Joc de pistes ambientat en bandolers. Amb l’ajuda d’un mapa haurem de trobar el tresor amagat pel gran bandoler Monxu.

Els cinc sentits

Passejada sensorial per a gaudir entre alzines, castanyers, roures, sureres, caus i rastres d’animals i moltes més curiositats que la natura ens ofereix. Després de l’itinerari es realitzarà un taller amb elements naturals.